Lägsta ersättning höjs för au pairer från icke EU-länder

au pair ersättning höjs

Migrationsverket höjer från oktober 2022 den lägsta ersättningen för au pairer som behöver uppehållstillstånd (dvs de som inte kommer från ett EU/ESS-land) från 3500 kr per månad till 10% av prisbasbeloppet som i år är 48300 kr, vilket alltså innebär en lön på 4830 kr.

lön för au pair från icke EU-land
Au pairer från icke EU-land får höjd ersättning

Migrationsverket sätter denna nivå på ersättningen och den är ett krav för att au pairen ska få uppehållstillstånd. Prisbasbeloppet höjs regelbundet och med det höjs också den lägsta lönen för au pairer.

Ytterligare höjning 2023

Socialdepartementet har redan aviserat att prisbasbeloppet kommer höjas år 2023 till 52 500 kr, vilket innebär att ersättningen för au pairer kommer landa på 5250 kr.

Du kan läsa mer om skillnaden mellan au pairer från ett EU-land och från ett icke EU-land här.

Betala lön till din au pair med Diretto.se

Diretto.se är en digital lönebyrå för privatpersoner. Du kan uppleva det som komplicerat att vara privatperson och anställa au pair. Därför hjälper vi dig med allt vad gäller, lön, skatt, rutavdrag och deklaration. Du behöver inte vänta på att din au pair har fått samordningsnummer eller personnummer. et är bara att skapa ett konto och komma igång direkt. Vi svarar gärna på frågor på support@diretto.se